Att lägga golv själv 

Något som kan vara frestande vid en husrenovering är att försöka få ner kostnaderna genom att göra så mycket som möjligt själv eller anlita Golvslipning stockholm. Genom att lägga ett golv själv kan du spara in en hel del pengar då det kan kosta mycket pengar att anlita golvläggare. Du bör dock vara medveten om vilket åtagande det är att lägga ett golv innan du ger dig på projektet själv, då det kräver en hel del tid och kunskap.

Lägga klickgolv själv 

Om du som nybörjare planerar att lägga golv är klickgolv ett ypperligt alternativ. Klickgolv läggs helt utan kemikalier och lim vilket är snällt för dig och ditt välmående. Klickgolv fixar de flesta att lägga på egen hand utan några större svårigheter och kommer i diverse olika varianter. Olika sorters klickgolv kan nämligen passa för olika rum. Parkett passar utmärkt att lägga i hall, vardagsrum eller sovrum medan linoleum passar bättre i kök. Kom ihåg att kolla upp att ditt klickgolv är godkänt för det rum du planerar att lägga det i innan du sätter igång med golvläggningen. 

Olika sorters klickgolv 

Eftersom det finns många olika sorters klickgolv är det viktigt att välja rätt. Olika klickgolv passar i olika rum och har olika egenskaper. Några vanliga sorters golv är vinyl, linoleum, laminat och parkett. Vinylgolv är oerhört mångsidigt och ljuddämpande. Golvet är lätt att städa och sköta och är hygienisk och tåligt. Linoleum är en annan sorts golv som också är lätt att underhålla och oerhört slitstarkt. Laminatgolv går att få i en mängd olika dekorer och stilar. Det är lättskött och otroligt prisvärt. Det översta lagret av golvet är av plast men har ett träutseende. Parkettgolv är väldigt populärt på grund av sitt naturliga utseende då delar av golvet består av riktigt trä. Parkett har den stora fördelen att det håller formen väldigt bra om fuktigheten varierar mycket i rummet. Golvet är dessutom oerhört tåligt och kvalitativt. 

Att tänka på vid golvläggning av klickgolv 

Den stora fördelen med klickgolv är att du inte behöver speciellt mycket verktyg för att lägga golvet. Faktum är att det är en anledning till att klickgolv rekommenderas till de som ska lägga golv för första gången. Det är svårt att göra fel eftersom golvläggningen är så lätt som det bara går. Det viktiga är att du ser över ditt underliggande golv först, för att säkerställ att du har en bra yta att  lägga golvet på. Om det är möjligt rekommenderas det att ta bort det underliggande golvet eftersom det underlättar arbetet. Eftersom klickgolvet läggs flytande går det dock bra att lägga det uppepå ett redan befintligt golv.