Populära köksstilar att överväga vid köksrenovering

Ett utan dom svåraste valen för den som står inför en köksrenovering är att välja stil. Självklart ska man välja en stil som passar den övriga bostaden men i många hem passar flera olika stilar. Resultatet av en köksrenovering ska man trivas med i många år framöver och det är klokt att lägga lite tid och kolla på olika alternativ innan man gör sitt val. Nedan kan du läsa mer om några populära köksstilar!

Bistro

Högt på topplistan just nu står bistroköken – stilrena och funktionella och dessutom otroligt snygga. Att genomföra en köksrenovering i den här stilen ger ett tidlöst resultat och det är enkelt att förnya med färg och inredning när man lessnat. Här ser man klassiskt vitt kakel, öppna hyllor och släta skåpluckor.

Retro

Även retroköket har fått ett rejält uppsving dom senaste åren vilket kan göra en köksrenovering relativt billig. Dom gamla stommarna och luckorna för 60,- eller 70 talet kan sparas och fräschas upp och istället kan man satsa på att rusta upp andra saker så som ytskikt och vitvaror. Har man ingen gammal köksinredning att bevara finns även retrokök att köpa nya för den som verkligen gillar stilen.

Lantligt

Lantköket syns idag inte bara i lantliga hem, utan även i hem som har en mer modern stil. Nya lantliga kök är ofta en blandning av båda delarna och därför passar den här stilen i dom flesta typer av bostäder. Här ser man luckor och lådfronter med lister, rejäla beslag i porslin eller i gammal tappning, samt vitrinskåp med spröjsade glasdörrar. Den lantliga stilen går att variera i all oändlighet och dom flesta köksleverantörer har just lantkök i sitt sortiment.

Modernt

Den mest valda köksstilen vid köksrenovering med badrumsrenoveringstockholmslän.se, både igår och idag, är den moderna. Förvisso förändras även denna genom åren men många väljer att satsa på det som är tredigt och modernt just när det är dags för en köksrenovering att dra igång. Ett modernt kök idag innebär ofta en minimalistisk stil med släta, kanske blanka, luckor och fronter, diskreta färger och moderna detaljer. Även vitvarorna går i en modern stil och många väjer att installera både vinkyl och kyl, – och frys med inbyggd ismaskin. Det ger en modern känsla i köket

Industri

En vågad köksstil men som ändå även den blivit populär dom senaste åren är den industriella, som kan kännas rå och nästan lite kall. Här ser man ofta råa tegelväggar, svart eller annan mörk inredning, betingskivor och mörka träslag. Det känns avskalat och stilrent och det gäller att man hittar dom rätta detaljerna för att skapa ett trivsamt kök i den här stilen. Lyckas man är det dock otroligt snyggt men det passar defivitivt inte i alla hem.

Det finns som synes en hel del stilar att välja bland vid en köksrenovering. Ovan nämnda är bara några av dom är trendiga just nu och det finns minst sagt anledning att fundera innan man gör sitt val. Kanske tycker du att den industriella stilen är häftig och snygg trots att resten av bostaden går i en helt annan stil – då är det kanske läge att tänka om.