Tandblekning med aktivt kol

Är du intresserad av skönhet? Kanske följer du många influencers på sociala medier? Då har du med största sannolikhet hört talas om tandblekning med hjälp av aktivt kol. Att bleka tänder med kol är något som har blivit otroligt populärt och många använder sig av metoden för att få ett vitare leende. På annonser och i videos kan det dock se lite obehagligt ut. Aktivt kol är svart, vilket betyder att hela munnen och tänderna kommer att färgas svarta. Men lugn! När behandlingen är klar kan du bara se till att skölja ur munnen ordentligt.

Varför bleka tänderna med aktivt kol?

Huruvida det är hälsosamt att bleka tänder med aktivt kol eller inte är svårt att säga. Många menar att det är en effektiv och naturlig metod som inte är skadlig, medan andra menar att kolet kan ha en så pass slipande effekt att det skadar tändernas emalj. Kolet fungerar som så att det slipar bort missfärgningar och fläckar som kan ha uppstått, samtidigt som det dra åt sig bakterier och lämnar tänderna vita och uppfräschade, redan efter första behandlingen.

För att uppnå ett bra resultat bör du dock utföra behandlingen varannan dag under loppet av 1-2 veckor. Känner du av ilningar i tänderna eller får ett ömtåligt tandkött är det viktigt att du inte fortsätter. Se istället till att tänder och tandkött får vila under några dagar och testa sedan igen, alternativt övergå till en annan metod.

Hur går det till?

Att bleka tänderna med aktivt kol är väldigt enkelt. Det enda du behöver är aktivt kol, vilket kan köpas på nätet eller i hälsokostbutiker, och en tandborste som du inte är rädd om. Börja med att fukta tandborsten lite lätt och doppa den sedan i kolet. Nu borstar du bara dina tänder som vanligt, men se till att du borstar under loppet av cirka 2 minuter.

Obs! Aktivt kol är mycket slipande och bör därför inte användas på en daglig basis. Det är dock ett bra alternativ för den som söker en snabb lösning hos https://tandblekningbutiken.se/ på missfärgade tänder eller för den som vill minimera risken för permanenta fläckar genom att förebygga.

Skydda kläder och möbler

På reklamerna ser det lekande lätt ut att borsta med aktivt kol, men sanningen är att det både skvätter och stänker ganska så mycket. Då är det inte vanligt vatten som skvätter runt utan vatten som är kolsvart. Se därför till att du inte har på dig några ömtåliga kläder under tiden som du borstar och skydda också känsliga ytor runtomkring. Kolet är relativt enkelt att ta bort, men kan ändå lämna tråkiga fläckar om det hamnar fel.