Tänk på detta när du ska anlita rörläggare 

Alla har vi hört skräckhistorier om personer som blivit rent av blåsta av hantverkare som inte tar sitt jobb på allvar. Det går inte att understryka hur viktigt det faktiskt är att välja rörläggare med stor omsorg. Allt som potentiellt kan innebära en risk för dig som bor i bostaden, så som el och vatten – är extra viktiga delar att hantera med hänsyn av https://rörmokarenistockholm.se. Det är just därför du som privatperson inte heller får hantera el eller rör på egen hand, åtminstone inte om projektet är av det större slaget. Om du aldrig anlitat hantverkare förr är det fullt förståeligt om du känner dig något förvirrad. Det är därför du behöver ta god tid på dig och inte anlita första bästa rörmokare du hittar. Då finns risken att du råkar ut för en tråkig upplevelse vilket kanske skrämmer dig från att anlita andra hantverkare i framtiden. 

Många skickliga rörläggare i branschen 

Det är lätt att bli lite matt om man tänker på hur försiktig man behöver vara för att inte bli blåst av hantverkare. Det är viktigt att komma ihåg att det finns grymt skickliga rörläggare i branschen som brinner för att göra sina kunder nöjda. Det är dem vi vill hitta! Självklart är priset en viktig del att titta på i jakten efter rörläggare. Faktum är att det inte är lika dyrt att anlita rörmokare som det var förr i tiden. Numera kan du utnyttja ROT-avdraget för att få ett avdrag på kostnaden. Ta hänsyn till detta när du tar in offerter då vissa företag inkluderar ROT-avdraget på offerten medan andra inte gör det. 

Att tänka på när du ska anlita rörläggare 

  • Ta in offerter från flera olika rörläggare. Då kan du jämföra offerterna och hitta det bästa och mest prisvärda företaget. Tänk på att offerterna kan vara utformade på olika sätt. Se till att moms är inkluderat och att du får ett pris för hela arbetet. Förövrigt kan vissa detaljer skilja sig åt mellan olika företag. När du tagit in offerter bör du avsätta mycket tid för att läsa igenom dem noggrant. 
  • Anlita aldrig en rörläggare som vägrar skriva avtal. Avtalet är till för att fastställa projektets omfattning, tidsplan och pris. Eventuella tilläggs- eller extraarbeten bör även stå med i avtalet. Alla detaljer och bestämmelser gällande arbetet bör fastställas i avtalet för att undvika missförstånd och konflikter. 
  • Välj en rörläggare som har F-skatt för att slippa behöva betala denna del till Skatteverket själv. 
  • Be om bevis på att din rörläggare är behörig innan du skriver på avtalet. 
  • Be om att få se försäkringsbevis så du kan vara säker på att företaget är försäkrat.